Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο εξάψαλμος των γύφτων

γράφουν ο Ιόλαος και η Δηιάνειρα

@ «Ξεκάθαρα για να γίνει ανάπτυξη θα πρέπει να έχουμε ύφεση, αυξημένη ανεργία καλύτερους όρους για τον επενδυτή με μειωμένη φορολογία όπως στα Σκόπια ή τη Βουλγαρία, βαλκανοποίηση της οικονομίας. Είναι σκληρό αυτό που λέω, είναι τραγικό, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ο άλλος δρόμος θα ήταν μία περιπέτεια,να μην πάρουμε τίποτα από ΔΝΤ και ΕΕ να προχωρήσει η οικονομία μας εκ των ενόντων, και ενδεχομένως επιστροφή στην δραχμή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κρεμαστινός ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε. Το πώς η Δανία του βορά μεταφερόμενη στον νότο μετατρέπετε σε Βουλγαρία μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να το συλλάβει φιλοσοφικά και να το εκτελέσει πολιτικά. Μαγικό. Εδώ κι ο Χουντίνι σηκώνει τα χέρια.

@ Το τι συμβαίνει με το χρέος, τα cds, τα χαράτσια, τα ελλείμματα και την χρεοκοπία το κατάλαβα όταν ένας φίλος, μου το εξήγησε ποδοσφαιρικά. Εμείς, η Ελλάδα δηλαδή, είμαστε μια ομάδα της Ε.Π.Σ.Αθηνών, ο Ήφαιστος Περιστερίου ή ο ΑΟ Μελισσίων ας πούμε κι οι φίλοι μας (βλέπε δανειστές) μας βάζουν να παίξουμε με την Μπαρτσελώνα των Μέσι και Τσάβι. Ωραία ως εδώ, όμως εμείς (ο Γιώργος κι η παρέα του δηλαδή) βάλαμε στοίχημα ότι θα κερδίσουμε οπωσδήποτε. Έτσι απλά.

@ Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση παραπλάνησε τους πολίτες. Το ύψος του έκτακτου φόρου στα ακίνητα που θα καταβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από όλους τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας θα φθάσει για τις νέες οικοδομές ακόμη τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και όχι τα 10 ευρώ όπως είχε ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη. Τώρα αν το ενοίκιο αυτών των ακινήτων είναι βία-βία 5 ευρώ ανα τ.μ. τι τον νιάζει τον Μπενίτο Οβελίξιους Dura lex. Δανία δεν θέλανε να μας κάνουνε; Από κει πήρανε τα φώτα και σε παραμύθι και ψέμα ξεπερνούν τον Δανό διάσημο παραμυθά Hans Christian Andersen. Γιώργος, Γιωργάκη, παραμυθάκι.

@ Horst Reichenbach, το όνομα του σύγχρονου Εδουάρδου Λω. Ο τελευταίος ήταν ο επιτηρητής των Μεγάλων Δυνάμεων που ορίστηκε το 1893, όταν το ελληνικό κράτος κήρυξε πτώχευση (sic!!) αδυνατώντας να αποπληρώσει το δάνειο που είχε συναφθεί από τον Χαρίλαο Τρικούπη με αγγλικές τράπεζες προκειμένου να εγκατασταθεί σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα. Τότε ο Χ. Τρικούπης είπε το περίφημο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» (très sic!). Ο Εδουάρδος Λω καθιέρωσε τους φόρους του μονοπωλίου στο αλάτι, στα σπίρτα, στο φωτιστικό πετρέλαιο, στο οινόπνευμα και στα παιγνιόχαρτα και πλήρωνε τις δόσεις του δανείου αφήνοντας ότι περίσσευε (όταν περίσσευε) για την ελληνική οικονομία! Μη στενοχωριέστε, μας έχει γίνει συνήθεια κι η πτώχευση και το καπίστρι των ξένων νταντάδων (βλέπε δανειστών).

@ Όταν πρωτάκουσα το σύνθημα ή σλόγκαν επί το μοντέρνο ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" που έλεγε ο Αντρέας Παπανδρέου στα χρόνια της 'αλλαγής' έλεγα μέσα μου "καλά τη μάπα σύνθημα, που μπορεί να ανήκει η Ελλάδα στους Ζανζιβαρινούς;" Μεγαλώνοντας και διαβάζοντας την ιστορία, όχι αυτή των σχολείων, αλλά αυτή των βιβλίων που έχουν καταχωνιαστεί στα ράφια των βιβλιοθηκών μακριά κι έξω από την τρέχουσα πραγματικότητα των μικρών και μεγάλων οθονών της καθημερινότητας μας κατάλαβα ότι "Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες", ανήκει στους δανειστές της, τους εντός ή εκτός των ορίων της. Το αίτημα δραματικά επαναλαμβάνεται για 190 χρόνια χωρίς να βρίσκει δικαίωση.

@ Γιωργάκη εσύ σούπερ σταρ. Μας έχεις χαρίσει απίστευτες στιγμές πίκρας, φόρεσες μαύρες πλερέζες στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, κλάμα κι οδυρμός με ή χωρίς χασμουριτά, όταν ανοίγεις το στοματάκι σου, όμως φορές-φορές μας χάρισες χαμόγελο και γέλιο σκέτη πώρωση. "Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια, ένα βιβλίο ανά τάξη, έναν από σας, εννιά οι μπάτσοι που τον φυλάνε, μία πίτσα για επτά, ένας γιατρός ανά όροφο, μια γκαζόζα στα τέσσερα, ένα ελικόπτερο για όλους σας, χωρίς αλεξίπτωτο για κανέναν σας, ένα νερό ανά Βαγγελιώ".
                                                                               14.9.2011 - Ιόλαος & Δηιάνειρα
                                                                   αναδημοσίευση από το blog StaMiKous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου