Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Έτσι θα μειώσουνε το χρέος;


Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ο υπουργός Υγείας ανήγγειλε μετά φανών και λαμπάδων ότι την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011 θα συνάψει σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείων του ΕΣΥ και ασφαλιστικών εταιρειών.

Στην καταγγελία αναφέρουν:

Θεωρούμε πως πρόκειται για σκανδαλώδη πράξη και καλούμε τον κ. Λοβέρδο να ακυρώσει τη συνάντηση με τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς και την υπογραφή αυτής της επονείδιστης σύμβασης. Οι λόγοι στους οποίους βασίζονται οι εκτιμήσεις και η προτροπή μας είναι οι εξής:

1.- Τα δημόσια Νοσοκομεία φτιάχτηκαν και λειτουργούν με χρήματα όλων των ελλήνων προκειμένου να παρέχουν ισότιμα υπηρεσίες σε κάθε πολίτη που τις έχει ανάγκη. Δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο αγαθό να παρέχεται από ένα δημόσιο φορέα με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, άλλα για τους εύπορους κι άλλα για τους φτωχούς πολίτες. Οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών θ΄ απολαμβάνουν νοσηλεία σε μονόκλινους θαλάμους, με ειδικές ανέσεις, ειδικό φαγητό και ειδική περιποίηση, προκαλώντας βάναυσα τους υπόλοιπους ασθενείς που νοσηλεύονται σε τρίκλινους και πεντάκλινους θαλάμους ή ακόμη χειρότερα στα ράντζα των διαδρόμων.
2.- Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νοσήλιο που θα καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι 20% προσαυξημένο σε σχέση με το κοινό νοσήλιο.Τούτο μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ελκυστικό, στην πραγματικότητα όμως είναι καταστροφικό. Σημαίνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιχορηγεί τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες!

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο εξής απλό γεγονός: οι σημερινές τιμές νοσηλίων υπολείπονται κατά πολύ του πραγματικού κόστους και δεν λαμβάνουν σχεδόν καθόλου υπόψη τους το κόστος μισθοδοσίας και υπερωριακής απασχόλησης των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων, το οποίο ανέρχεται στο 60% του κόστους νοσηλείας και καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος νοσηλείας των πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών θα είναι αυξημένο (μονόκλινα, ειδικές ανέσεις κλπ) συνεπάγεται πως η εν λόγω σύμβαση με τις ασφαλιστικές εταιρείες θα αποδίδει μόλις το 50% του πραγματικού κόστους και το υπόλοιπο 50% θα καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή απ΄ όλους τους πολίτες της χώρας που αφαιμάσσονται καθημερινά από τα μέτρα της κυβέρνησης.
Συνεπώς, κ. Λοβέρδος υπογράφει την Τρίτη μία συμφωνία, η οποία θα λειτουργήσει καταστροφικά για τα δημόσια Νοσοκομεία και τον κρατικό προϋπολογισμό. Γι το λόγο αυτό τον καλούμε για μία ακόμη φορά να ακυρώσει την υπογραφή της οριστικά και αμετάκλητα.
Θεσσαλονίκη 25 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αυτοί μαζεύουν για να πληρώσουν το χρέος ή μαζεύουν τα χρήματα των πολιτών για τους εαυτούς και τους φίλους τους; Μήπως είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που ενώ υποβάλλουν τον λαό σε πρωτοφανή μέτρα λιτότητας οι δαπάνες μεγαλώνουν;
Ο κ. Υπουργός της Υγείας και υβριστής των δημοσίων υπαλλήλων αν και οικογενειακώς δημόσιουπάλληλοι, για να μην ξεχνιόμαστε,μετά τα χατιράκια στους Πανεπιστημιακούς Ιατρούς που τους επιτρέπει καταχρηστικά και ρουσφετολογικά να έχουν ιατρείο μέσα κι έξω από το νοσοκομείο, μετά από το δωράκι στους υπερήλικες συντονιστές διευθυντές ΕΣΥ να συνταξιοδοτούνται στα 69τους χρόνια !!!!! (βλέπε 70 plus)τώρα δίνει ρεγάλο στις ασφαλιστικές εταιρίες και τα κρεβάτια του ΕΣΥ με τίμημα γελοίο!!!!

Επειδή κάποιοι θα ξεπεράσουν το ηθικό ζήτημα και τα ζητήματα ισονομίας, δικαιοσύνης και συνταγματικότητας που βάζει η πρώτη παράγραφος της καταγγελίας ας δούμε τα πράγματα καθαρά οικονομικά όπως αρέσκονται να ομιλούν οι σύγχρονοι πολιτικοί. Οι καλοί μας εκπρόσωποι μετά του κ. Μόσιαλου πρωτοστατούντος θα πουν ότι κάτι ανάλογο γίνεται και στο εξωτερικό. Τους πληροφορούμε πως ναι αλλά η διαφορά είναι στο 'ανάλογο'. Σοσιαλιστής ο Karl Heinrich Marx, σοσιαλίστρια η Rosa Luxemburg, σοσιαλιστής ο Salvador Allende, σοσιαλιστές κι ο Γ.Α.Παπανδρέου,ο Dominique Strauss-Kahn, ο Μόσιαλος και η παρέα τους 'αναλογικά'.

Διερευνώντας το 'αναλογικά'βλέπουμε ότι στην Αγγλία πχ τα κρεβάτια αυτά δεν ξεπερνούν το 8-10% των κλινών του νοσοκομείου. Από τα έσοδα απ' αυτή τη νοσηλεία (των σεΐχηδων όπως λέγεται)καλύπτουν τα πάνω από το μισό έως και τα 2/3 των προϋπολογισμών των νοσοκομείων που τα διαθέτουν. Η κοστολόγηση αυτών των κλινών είναι πολλαπλάσια από το κόστος λειτουργίας των άλλων κλινών του νοσοκομείου καθώς η κοστολόγηση αυτή περιλαμβάνει τα πάντα με ιδιωτικές τιμές και όχι του δημοσίου. Εδώ ο αριθμολάγνος κατά τα άλλα κ. Λοβέρδος, με 20%παραπάνω με παντελώς υποκοστολογημένες δαπάνες, δίνει δημόσια περιουσία και δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος των ασφαλιστικών εταιριών. Χατίρι; Χατιράρααααααααα!!!!!!.Α και κάτι ακόμα μιας και μιλάμε για Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι ιατρικές υπηρεσίες είναι ταυτόσημες σε όλους τους ασθενείς και σ’ όλες τις κλίνες ακόμα και σ’ αυτές τις prive. Αν οι ιατροί διαπιστωθεί (όχι με ελληνικές ΕΔΕ) ότι μεροληπτούν υπέρ των ιδιωτικών οι ποινές είναι βαρύτατες. Εδώ εκτός από λόγια και φανφαρονισμούς τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

Με τέτοιες ενέργειες πιστεύουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος;

Κουτοί εμείς, κουτοί και οι κουτόφραγκοι και οι μόνοι έξυπνοι οι κυβερνώντες που βαφτίζουν τα ρουσφέτια 'περιστολή δαπανών'; Μόνο να κόβουνε μισθούς και συντάξεις ξέρουνε και να βουτάνε την περιουσία του κοσμάκη με φόρους για τα άλλα είναι ή ανίκανοι, ή βαλτοί ή λαμόγια.

Οι μάσκες πέσανε όποιος δεν θέλει να δει την πραγματικότητα ας μείνει στην νιρβάνα του. Άλλωστε θα τον ξυπνήσει ο θόρυβος από την πρόσκρουση στα βράχια. Λυπόμαστε αλλά θα του έχουν πάρει και το σωσίβιο.
αναδημοσίευση από StaMikous

ΥΓ του blog: Καλά κύριε υπουργέ σ' αυτό το 20% επιπλέον έχετε υπολογίσει το κόστος κατασκευής ή διαμόρφωσης των χώρων, το κόστος συντήρησης και το κόστος λειτουργίας; Δεν πιστεύουμε αυτοί οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από μια αδελφή ανά 30 αρρώστους ούτε από 2-3 ειδικούς ή ειδικευόμενους γιατρούς που θα τρέχουν να εξυπηρετήσουν μαζί δεκάδες άλλους ασθενείς στις κλινικές, τα εξωτερικά ιατρεία, τα επείγοντα ή τα χειρουργεία; Δεν πιστεύουμε ότι αυτοί οι ασθενείς θα δέχονται να εξυπηρετούνται από υπερεξαντλιμένο προσωπικό, ούτε θα περιμένουν την επιδιόρθωση του κλιματισμού (αν υπάρχει) ή του φωτισμού την άλλη μέρα ούτε βέβαια θα υπομένουν την έλλειψη υλικών που επιθυμεί ο θεράπων ιατρός τους. Δεν πιστεύουμε ότι αυτοί οι ασθενείς θα αποδέχονται πολλές από τις υπάρχουσες υπηρεσίες αλλά το ζήτημα είναι ότι αν τους τις προσφέρετε ποιος θα τις πληρώνει το 20%; Μια ερώτηση μόνο για να τελειώνουμε κ. υπουργέ. Μπορείτε να μας πείτε πόσο κοστίζουν ανάλογες υπηρεσίες σ' ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, στο Ιατρικό Αθηνών ας πούμε ή στο Υγεία για να κάνουμε την σύγκριση;. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου